HC Zalău a câştigat la pas „Cupa Consiliului Judeţan Sălaj”

Cu trei victorii la scor din tot atâtea posibile, handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici s-au clasat pe primul loc la finalul „Cupei Consiliului Judeţean Sălaj”

DVCS Debrecen, NKSE Bekescsabai şi Universitatea Cluj au fost celelalte trei echipe care au participat alături de HC Zalău la „Cupa Consiliului Judeţean Sălaj”, un turneu ce a devenit o tradiţie la fiecare final de an. Cea mai bună echipă a turneului a fost HC Zalău, care a reuşit să câştige fără nicio emoţie toate cele trei partide dispute. Pe locul secund s-a situat formaţia din Debrecen, pregătită de Tone Tiselj, fostul antrenor al HCM Baia Mare, care a obţinut două victorii la turneul de la Zalău. Bekescsabai s-a clasat pe locul trei, cu un singur succes, iar ultima poziţie a fost ocupată de Universitatea Cluj, fără nicio victorie.
În primul meci al turneului, HC Zalău s-a impus cu scorul de 38 – 28 în faţa echipei ungare, Bekescsabai. Formaţia de la poalele Meseşului a dominat jocul de la un capăt la altul, iar la pauză, diferenţa a fost tot de zece goluri, 21 – 11. După primele patru minute de joc, Zalăul conducea deja cu 4 – 0, iar diferenţa a crescut odată cu trecerea timpului. Larisa Tamaş şi Andrada Trif au fost cele mai bune marcatoare ale Zalăului, fiecare cu câte cinci reuşite, iar de la oaspete, Gavai Szonja a înscris cele mai multe goluri.
A urmat partida dintre DVCS Debrecen şi Universitatea Cluj, partidă câştigată de echipa ungară cu scorul de 28 – 25.
În cadrul reuniunii de vineri seara, Bekescsabai a învins Universitatea Cluj cu scorul de 27 – 24, iar ziua s-a încheiat cu jocul dintre HC Zalău şi Debrecen. Victoria i-a revenit echipei pregătite de Gheorghe Tadici, care s-a impus cu 26 – 20.
Claudia Constantinescu a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu şapte reuşite, iar de la oaspete, cele mai multe goluri le-a marcat Maria Garbuz, care a înscris de şase ori.
Turneul a continuat sâmbătă, cu jocul dintre Debrecen şi Bekescsabai, meci încheiat cu scorul de 26 – 22, iar ultima partidă a turneului a fost cea dintre HC Zalău şi Universitatea Cluj.
Formaţia de la poalele Meseşului s-a impus fără nicio emoţie în faţa clujencelor, de care a dispus cu scorul de 35 – 22, după ce diferenţa de la pauză a fost de opt goluri, 19 – 11. După primele 11 minute de joc, zălăuancele conducea cu 6 – 1, iar în minutul 20, diferenţa a fost de nouă goluri, 13 – 4. Avantajul Zalăului s-a menţinut până la pauză, iar în partea a doua, echipa lui Tadici şi-a majorat avantajul.
Cele mai bune marcatoare ale Zalăului au fost Claudia Constantinescu şi Sabine Klimec, iar pentru Universitatea, Laura Popa a fost cea mai bună marcatoare, cu nouă reuşite.
La final a avut loc şi o festivitate de premiere, iar organizatorii au acordat şi premii individuale. Cea mai tehnică jucătoare a turneului a fost desemnată Sabine Klimec, golgeterul turneului a fost clujeanca Florina Chintoan, iar cel mai bun portar, Anamaria Măzăreanu, tot de la Universitatea Cluj.

2 Thoughts to “HC Zalău a câştigat la pas „Cupa Consiliului Judeţan Sălaj””

  1. Spectator

    Un turneu frumos si reusit, umbrit de C.M din Danemarca si de …taiatul porcului, ceea ce a facut ca nr spectatorilor sa fie scazut , in comparatie cu alte meciuri. Au ce regreta pentruca HC Zalau a aratat un joc mult schimbat in bine , cu toate jucatoarele folosite, iar renuntarea la pivotul gras…e de bun augur ! Totusi un pivot nu ar strica la echipa .. Conducerea se aude …? E timpul !

  2. Ana

    Bravo ! Nu este de mirare,argumente sunt multe !

Leave a Comment